Dochterlief was in een goede bui en kwam met de boodschap naar onder dat ze nog eens ging bakken (is ondertussen al enkele maanden geleden)
Dus op het menu vandaag: Witte chocoladekoekjes.
Het recept:
Wat hebben we nodig?
125g zachte boter
125g bruine bastardsuiker (Daphinie heeft een mengeling gebruikt van blonde en bruine suiker)
1 ei, losgeklopt
200g zelfrijzend bakmeel
snufje zout
125g witte chocolade, in grote brokken (indien je liever zwarte of melkchocolade lust, geen probleem)
Werkwijze:
Roer de boter en de suiker tot een licht en luchtig mengsel.
Voeg beetje bij beetje het losgeklopte ei toe en roer goed na elke toevoeging.
Zeef de bloem en het zout boven het mengsel en roer goed.
Voeg de chocolade toe.
Vorm ongeveer 40 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaten.
Tip: leg niet te veel balletjes op een plaat, want ze zullen tijdens het bakken uitzetten.
Bak de balletjes 10-12 minuten in een voorverwarmde over op 190°C tot ze goudbruin zijn.
En nu genieten maar !!!
En terwijl dochterlief deze koekjes bakte, heb ik mij achter mijn naaimachine geplaatst en ga ik een bloesje voor mezelf maken uit dit stofje.