zaterdag 20 augustus 2011

Broccoli witlooftaart

Ingrediënten:
- 1 bladerdeeg
- 1 broccoli
- 4 eieren
- 2 eigelen
- 2 dl room
- 2 dl melk
- 4 stronkjes gestoofd witloof
- 4 EL ham
- 4 EL spekblokjes


Bereiding:
Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze op voorhand en laat afkoelen.
Stoof de witloofstronkjes ook op voorhand en laat deze ook afkoelen.
Leg het bladerdeeg in de vorm en maak het beslag: doe de eieren, eigelen, room en melk in een kom en meng alles goed. Afkruiden met peper en zout.
Schik de broccoli en de gestoofde witloofstronkjes op het bladerdeeg.
Strooi er vervolgende de spekblokjes en de hamsnippers over en overgiet met het beslag.
Voeg op het einde een beetje gemalen kaas toe.
Tenslotte plaats je de vorm in de voorverwarmde oven (180°) en dit gedurende 15 minuten.

SMAKELIJK !!!!




5 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit, maar ik vrees dat de kinderen en man het niet zullen moeten hebben...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. groententaart is hier ook een favoriet en de inhoud varieren we naargelang de frigo-inhoud.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel voor het delen van dit recept! De broccoli's zijn juist groot genoeg om te oogsten!

    BeantwoordenVerwijderen