zondag 31 juli 2011

Muffins met courgette en basilicum

Bereidingstijd: 35 minuten
ingrediënten voor 6 personen

Benodigdheden
- 2 dl karnemelk
- 0,5 KL zout
- 1 KL bakpoeder
- 70 g solo
- 200g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 1 geraspte courgette
- peper
- basilicumblaadjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190°C.
Meng in de keukenrobot de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper.
Voeg de solo toe en mix.
Voeg de eieren één voor één toe en daarna zoveel karnemelk als nodig, het deeg moet dik en mag niet glad zijn.
Voeg de geraspte courgette en de basilicum toe en meng het deeg goed.
Vet de muffinvormpjes in.
Stort het deeg in de vormpjes en plaats ze in de oven.
Laat ze gedurende ongeveer 15 minuten bakken.
Ga met de punt van een mes na of ze goed gebakken zijn.
Laat ze gedurende 3 tot 5 minuten in hun vormpjes afkoelen.
Haal de muffins uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.


SMAKKELIJK !!!!

Leuk om te weten: met de courgette in de muffin, worden de caloriëen beperkt.



5 opmerkingen:

  1. Hmmm, lekker! Ga ik hier ook eens proberen, want Yane eet heel graag courgettes!

    Hebt ge uw nieuw naaimachine al?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee die was op verlof ga deze week eens langs ..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Katja nee was op verlof ik denk dat ik deze week eens ga kijken ..

    BeantwoordenVerwijderen