zaterdag 20 augustus 2011

Broccoli witlooftaart

Ingrediënten:
- 1 bladerdeeg
- 1 broccoli
- 4 eieren
- 2 eigelen
- 2 dl room
- 2 dl melk
- 4 stronkjes gestoofd witloof
- 4 EL ham
- 4 EL spekblokjes


Bereiding:
Snijd de broccoli in kleine roosjes, kook ze op voorhand en laat afkoelen.
Stoof de witloofstronkjes ook op voorhand en laat deze ook afkoelen.
Leg het bladerdeeg in de vorm en maak het beslag: doe de eieren, eigelen, room en melk in een kom en meng alles goed. Afkruiden met peper en zout.
Schik de broccoli en de gestoofde witloofstronkjes op het bladerdeeg.
Strooi er vervolgende de spekblokjes en de hamsnippers over en overgiet met het beslag.
Voeg op het einde een beetje gemalen kaas toe.
Tenslotte plaats je de vorm in de voorverwarmde oven (180°) en dit gedurende 15 minuten.

SMAKELIJK !!!!




7 opmerkingen:

  1. Mmmmh-wij zijn dol op Broccolitaart. Wij doen er geen spekblokjes in maar bakken er kleine geitenkaasjes bij omwikkeld met ontbijtspek. Die smaakcombi is heerlijk. En dank voor de complimenten op mijn dochter´s-blog. Tis een heel gewoon meisje hoor!Mooie zondag nog met hart&ziel toegewenst door Sil.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit, maar ik vrees dat de kinderen en man het niet zullen moeten hebben...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. groententaart is hier ook een favoriet en de inhoud varieren we naargelang de frigo-inhoud.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dank je wel voor het delen van dit recept! De broccoli's zijn juist groot genoeg om te oogsten!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammmmmmmmmmmmie,

    Mijn moeder Zilly maakt heel vaak BROCCOLItaart!
    Wat is dat lekker!
    De lekkere broccolitaart van u ziet er ook Super lekker uit!
    In een woord:
    Mmmmmmmmmmmmmm....
    (Ik ga nu het recept over schrijven en ga het eens proberen te maken!)

    Liefs Zjanne,
    Van Sweet Zjaantje.

    BeantwoordenVerwijderen