woensdag 19 september 2012

Heerlijk nazomeren ...

Het weer buiten is niet meer zo zomers, maar binnenshuis hebben we toch nog even genoten van een zomers gerechtje.
Dit gerechtje komt uit het boek van Pascale Naessens en is klaar binnen enkele minuten.

Wat heb je nodig?
Rozemarijn
20 aardbeien
3 perziken/Nectarines

Hoe ga je te werk?
Snijd de perziken/nectarines in partjes. 
Verwarm voldoende olijfolie in een pan en voeg de partjes perzik/nectarine en rozemarijn toe.
Roer voorzichtig om met een houten lepel.
Na een 7-tal minuten voeg je aardbeien toe. (in zijn geheel of indien grote aardbeien: kleiner snijden).
Plaats de deksel op de pan en laat het fruit nog enkele minuten sudderen.
! Let wel op, het is niet de bedoeling om een pap te krijgen.

Wanneer de vruchten gaar zijn, plaats je ze op een bord.
Giet ook het vrijgekomen sap over het fruit en klaar is kees.


Nooit gedacht dat rozemarijn hierbij zou passen, maar het zeer goed te smaken!!!



8 opmerkingen: