vrijdag 9 augustus 2013

hmm watermeloen ...

Een tijdje geleden kochten we een boek over groenten. Op de kaft werd ons al duidelijk gemaakt dat het ging om verrassende recepten.
Wel het werd dan ook eens tijd om deze verrassingen te ontdekken.


Vandaag besloot Daphinie het experiment met de watermeloen eens te doen.

Wat heb je nodig?
Een watermeloen
tomaten
Feta
Oregano
Peper en zout
Olijfolie


Eerst en vooral moet je de watermeloen in twee snijden zodat je er ongeveer schijven van 3cm van kan snijden.


Vervolgens steek je er ringen uit. Je bestrooit elke ring met een beetje zout.  Heel belangrijk is dat je de watermeloen laat uitlekken op keukenpapier.


Terwijl je de watermeloen laat rusten, kan je de tomaten al snijden in kleine blokjes (of trostomaten dien je in 4 te snijden.)  Hierover doe je wat Olijfolie, peper en zout.


Ook de Feta dien je fijn te snijden. 


Wanneer de watermeloen uitgelekt is, bak je deze in de pan.
Zorg ervoor dat je ook hier olijfolie gebruikt als bakmiddel.

Laat de watermeloen op een klein vuurtje een beide kanten karameliseren.


En voilà, hierna die je alleen alles nog te schikken op een bord en klaar !!! 


Verrassend, verfrissend, licht en klaar in 20 minuten.
Ideaal, toch?!

3 opmerkingen:

  1. vind het bes raar die combinatie.en het eigenlijk verbazend dat je bij het bakken nog iets overhoud van de meloen. Ziet er wel goed uit. zal ook wel gesmaakt hebben hé. Maar ga er mij even niet aan wagen. Ik blijf bij wat ik ken. hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw!! Ik had al eerder gehoord van die twee te combineren in een slaatje maar van watermeloen te bakken had ik nog nooit gehoord, zo origineel! En ik krijg er zowaar nog honger van ook :-)
    Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen